Installation ankarspel - hur drog varvet elen?

Per Strömqvist

2019-04-12 08:15

Inlägg: 555

Bavaria 36 AC

Värmdö

I full färd med planering/installation av ankarspel i fören på vår Bavaria 36/2 från 2004. Har skaffat ett Lewmar HX1 800 och kommer att behöva plasta till i stuven för att montera det.

Men försöker förstå hur Bavaria drog elen om man beställde det från fabriken. (Vet att de monterade ett Lofrans Cayman).

De satte kontaktorn (eller reläet) bakom elcentralen midskepps och verkar sedan ha dragit kablar bakom skåpen längst med relingen, bakom bokhyllorna vad jag förstått. Men hur använder de säkringen på panelen för ankarspelet? Den är på 5A, är den endast för reglagen? D.v.s. har fabriken låtit strömsätta reglagen via separat matning och alltså inte från kontaktorn som t. ex. Lewmar föreskriver.

Med kontaktorn bakom panelen, har de dragit grova elkablar (35mm2 eller?) upp dit och sedan vidare mot fören? Eller har de bara satt ett relä där och har en kontaktor någon annan stans?

Är det månne någon som beställt en B36:a med ankarspel från fabriken och vet hur de monterat denna som kan dela med sig.

Redigerad: 2019-04-12 08:18

Endast medlemmar får läsa svaren på inlägget.
Logga in / Bli medlem