Midnight Sun Eskad till Norrland

Scott Lakey

2014-01-03 01:18

Inlägg: 19

Bavaria 46 Cruiser

Bullandö

Segla till midnattssolens land i sommar

Eskaden Midnight Sun Race från Stockholm till Luleå går av stapeln i juli 2014. Eskaden kommer att bestå av flera deleskader med start från olika städer längs Norrlandskusten. Startskottet för den första eskaden i Stockholm går första veckan i juli. Därefter startar eskader i Gävle, Härnösand, Sundsvall och eventuellt även från Finland.

Varje eskad har en ledare och planen är göra sex–åtta stopp längs vägen norrut. Alla eskader sammanstrålar i Luleå på kvällen den 10 juli när Luleå Hamnfestival drar igång. Det är en gratis familjefestival med musik, mat, olika aktiviteter och artister som förväntas locka cirka 150 000 besökare under de tre dagar den pågår. Midnight Sun Race är en av höjdpunkterna – när Luleås hamn fylls med båtar.

Den 13 juli när festivalen avslutas börjar vi segla söderut igen. På vägen ner kommer många pärlor längs kusten besökas. Du kan fortsätta segla i en eskad eller välja att segla självständigt i din egen takt om du föredrar. Stockholmseskaden kommer att återvända till Stockholm i slutet av juli.

Säkerhet och att ha roligt är våra mål. Räkna med ett fantastiskt äventyr med många nya vänner och varmt norrländskt välkomnande i midnattssolens land.

Som en extra bonus kommer sjömannen och författaren av boken ”Norrlandskusten” Erik Nyström att segla med Midnight Sun Race. Han har seglat över 35 passager till Norrland. Eriks bok ”Norrlandskusten” anses vara en bibel för seglare till Norrland.

Det kommer att finnas crewservice tillgänglig för dem som saknar besättning både för eskaden norrut och söderut. De som inte har egen båt kan hyra båt med eller utan skeppare.

För mer information, kolla på www.midnightsunrace.se

Scott Lakey 070-778 72 50

Endast medlemmar får läsa svaren på inlägget.
Logga in / Bli medlem